Hoe kan ik mijn collega ondersteunen na een miskraam?

Dat de vrouw herstelt van haar miskraam is belangrijk voor haar, maar zeker ook voor u als werkgever en uw organisatie. De meeste vrouwen kunnen op eigen kracht herstellen en leidt dit verlies en verdriet niet tot langdurig uitval op het werk. Maar soms wel.

schedule 27 aug 2024
bookmark_border
create

Ongetwijfeld heeft u als werkgever (of als HR-adviseur) te maken met collega’s die verlies in zwangerschap mee maken. Immers, ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen eindigt in een miskraam en 1 op de 4 vrouwen krijg in haar leven een of meerdere miskramen.

Dat de vrouw herstelt van haar miskraam is belangrijk voor haar, maar zeker ook voor u als werkgever en uw organisatie. De meeste vrouwen kunnen op eigen kracht herstellen en leidt dit verlies en verdriet niet tot langdurig uitval op het werk. Maar soms wel.

Tja, u bent als werkgever natuurlijk niet verantwoordelijk voor de onderliggende aanleiding van dit uitval. Soms is de werkelijke reden van de uitval zelfs helemaal niet bekend bij u. En dat brengt allerlei vragen met zich mee. U wilt verder uitval voorkomen maar u voelt ook dat u niet verantwoordelijk bent. En misschien vermoedt u dat een miskraam de eigenlijke reden van de uitval is, maar schroomt u om dit expliciet ter spraken te brengen. Want ja, wie ben ik hierbij als werkgever?

Een hele mooie ontwikkeling is dat steeds vaker de werkgever investeert in specialistische begeleiding na verlies in zwangerschap. In de afgelopen maanden mochten heel wat vrouwen begeleiding krijgen bij Stilbegin Coaching waarbij de werkgever dit traject betaalde.

Er zijn maar liefst 10 redenen waarom werkgevers steeds vaker investeren in een kortdurend traject bij Stilbegin Coaching.

○ Stilbegin Coaching werkt met een krachtige aanpak van Miskraambegeleiding Nederland en heeft zich al ruim bewezen in de praktijk.

○ In het kortdurende traject is er ruimte om het verlies aandacht te geven op een persoonlijke en toekomstgerichte manier. Dat reikt verder dan een betrokken luisterend oor.

○ Begeleiding rondom verlies in zwagerschap vraagt specifieke expertise. Stilbegin Coaching is daarom aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk van Miskraambegeleiding Nederland waarbij kwaliteit van de coaching gewaarborgd is.

○ Stilbegin Coaching werkt nauw samen met Miskraambegeleiding Nederland, stichting Rouwkost en het platform ‘Alles over rouw’ omdat dit thema aandacht verdient en samenwerken essentieel is.

○ Annemarie de Bruin is ervaren coach. Zij begeleidt al jaren vrouwen bij dit thema en weet als geen ander hoe het is om verlies in zwangerschap mee te maken. Ze werkt als professional en als ervaringsdeskundige.

○ Werkgevers vinden het belangrijk dat er gerichte professionele aandacht is voor de werknemer zodat zij snel weer in staat is om te werken. Geen lange wachtlijsten.

○ Stilbegin Coaching werkt met een kortdurend traject. Dit maakt dat vrouwen snel geholpen kunnen worden en dat het geen langdurige wekelijks terugkomende sessies vraagt.

○ In het traject worden concrete handvaten aangereikt zodat de vrouw weer met energie de toekomst tegemoet gaat. Dit geeft vertrouwen, niet alleen voor de vrouw zelf maar ook voor de werkgever.

○ Deze gerichte investering is voor een werkgever vele malen goedkoper dan langdurig ziekteverzuim van een medewerker.

Wilt u als werkgever het verschil maken voor uw werknemer en toont u de moed voor goed werkgeverschap?

Neem gerust contact op met Annemarie de Bruin van Stilbegin Coaching om de mogelijkheden door te spreken.

Vul het contactformulier in of mail naar: welkom@stilbegincoaching.nl

Bellen mag ook. Voelt u zich welkom, 06 13964274. Ik denk graag met u mee.

Warme groet,

Annemarie de Bruin